ה – 21 ביוני הוא היום הארוך ביותר בשנה. בין התאריכים 20-23 בחודש יוני, מחצית כדור הארץ הצפוני פונה אל השמש, ונחשפת לאור השמש במשך שעות ארוכות יותר בכל יממה. "היום הארוך בשנה" נקרא כך מפני שיש בו יותר שעות אור, והוא נמשך יותר מאשר ימים אחרים בשנה.
קוצים
הקיץ החם והיבש הוא העונה שבה אנו רואים הרבה קוצים בשדות הבור ובחצרות הבתים. הקוצים היבשים הם מסימני קץ החיים של צמחים שונים, שלאחר הפריחה ועשיית הפירות, מסיימים את חייהם ומתייבשים. קוציהם ממשיכים להגן על הזרעים עד שכולם נפוצים לכל עבר.
הגדילן הוא מהגדולים שבין ה"קוצים" בארצנו. הוא מזכיר ארטישוק קוצני, ויש לו פרחים סגולים. במקומות שונים בארץ אפשר לראות גם גדילנים בעלי פרחים לבנים.
שמו של הברקן ניתן לו בגלל העלים, המזכירים בצורתם ברק. גם לברקן פרחים בצבע סגול, אך הם מרוכזים בתפרחת-קרקפת, שהיא קטנה יותר מזו של הגדילן.
הקיפודן, אשר כשמו כן הוא: כדור קוצני המזכיר קיפוד. הקיפודן מרשים במיוחד בעת פריחתו. מינים אחדים של קיפודן צומחים בארץ, לחלקם פרחים סגולים, לאחרים תכלת ויש גם בעלי פרחים לבנים.
החוח צומח לאורך צידי דרכים ובאזורים חקלאיים רבים. פרחיו צהובים, אבל לאחר שהוא מתייבש ומת, הוא נשאר זקוף במשך חודשים ארוכים. קל לזהות אותו בזכות התוספות הקוצניות שנמצאות לאורך הגבעולים שלו.
נר הלילה
קיץ על רכס הכורכר ואין כמעט צמחיה, אבל נר הלילה נמצא כאן תמיד. בסתיו ובחורף יש כאן הרבה יותר צמחים וגם כלניות. עכשיו כל רכס הכורכר מלא בשיחי נר הלילה. נר הלילה הגיע לארץ מאמריקה, ונפוץ במישור החוף. עליו שעירים, פרחיו הגדולים והצהובים נפתחים לפנות ערב, מואבקים על ידי חרקים ליליים ונובלים עד הצהריים. הפריחה בחודשים אפריל – ספטמבר.
מוצאו של נר הלילה, כאמור, מיבשת אמריקה שם הוא מואבק על ידי דבורים ליליות וכן על ידי רפרפים שהם פרפרי לילה גדולים הזקוקים לצוף מרובה ובריכוז נמוך. הוא גדל שם בקיץ בחולות החוף, אזור הנתון לקרינה חזקה וטמפרטורה גבוהה. פריחה בלילה מאפשרת שמירה על כמות הצוף הגבוהה בריכוז המתאים וכן לחרקי הלילה לבקר ולהאביק. צמח זה זקוק למאביקים לשם יצירת זרעים והשילוב של פעילות לילה הן של הצמח והן של מאביקיו מאפשר זאת. לארץ הוכנס צמח זה לפני כ- 120 שנה ( משוער) "ומצא" בחופי הארץ תנאים מתאימים לצמיחה פריחה והאבקה.