הטבע - מלודיה אחת. אם נלמד להקשיב לה נהפוך לחלק בלתי נפרד ממנה ונהנה מכל היופי והאנרגיה האין סופית הקיימת.
הכיף שלי בגינון זה המרחב להרגיש את רטט הטבע ולהתמזג איתו.
אספתי עבורכם אינפורמציה מעוררת על עבודת אדמה עפ"י הירח, דרכה נוכל להיות ערים למחזוריות הטבע, לפתח את ההקשבה שלנו, ללכת עם הטבע ולהנות מיופיו ופריו.
ירח מלא וחסר
ימים בהם מומלץ להימנע מעבודת אדמה. אלו ימים המתאימים למנוחה, חגיגה, תכנון והרהורים.
התמלאות הירח
ברבע הראשון והשני, בהתמלאות הירח (המחצית הראשונה של החודש העברי) מתמלא העולם בתנועה כלפי מעלה והצומח באנרגיה מתחדשת. רמת הנוזלים (מים, שמן, שרף ועוד) עולה בצמחים ובאדמה. לכן זה הזמן לשתילות, וזריעות של צמחים חד-שנתיים שתנובתם מעל הקרקע.
בשבוע הראשון מומלץ להתמקד במיוחד בירקות עליים ותפרחתיים למשל: משפחת הכרוביים (ברוקולי, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים, קייל), אספרגוס, סלרי, חסות, תרד, עשבי תיבול ועוד.
בשבוע השני ההנחיה לעסוק בעיקר בקטניות: שעועית, אפונה, פול ובסולניים מסוימים: פלפלים, חצילים, עגבניות, קישואים, דלעת ומלונים.
התחסרות הירח
ברבע השלישי (שבוע שלישי של החודש העברי), בו מתחיל הירח להתחסר, לאחר שיאה של האנרגיה האלקטרומגנטית בליל הירח המלא, מתחילה נסיגה של האנרגיה והתמעטות.
התנועה כאן היא כלפי מטה ולכן זה הזמן להתמקד בירקות שורש, או כל מי שמניב מתחת לקרקע וקרוב לה: סלק, גזר, בצלים, בוטנים ופרחים בעלי פקעות. זה גם הזמן לשתילת גידולים רב-צנוניים, לפת, תפוחי אדמה, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה.
זו גם העת לגיזום וקטיף, שנתיים ודו-שנתיים, שזקוקים להתבוססות שורשים חזקה.
הנבטת נבטים למאכל גם היא בשיאה בשבוע זה במיוחד של עשבי מרפא.
הרבע הרביעי (השבוע האחרון של החודש העברי) הוא העקר והיבש ביותר, ומשום כך מתאים לעיבודי קרקע, פיזור קומפוסט, גיזום, ריסוסים, דישונים, עישוב וכיסוח. לעשבים שיכוסחו או ייעקרו כעת לא תהיה אנרגיה לקום ולצמוח במהרה. זוהי התקופה הטובה ביותר לקטוף יבולים שנועדים לאחסון יבש וממושך.