גידול צמחי תבלין וצמחי מרפא מרחיק חולי מן הבית. מומלץ לגדל צמחים הטובים לטיפול בסימפטומים שכיחים. למשל מרווה רפואית/משולשת טובה לדרכי העיכול ולטיפול בנזלת, אזובית מצויה [זעתר] לטיפול בשיעול וכאבי ראש, ריחן ופטרוסיליה לעצירות, נענע ומליסה רפואית משכחים כאבי גרון.
בחירת צמחי מרפא צריכה לקחת בחשבון את כמות האור לה זקוק הצמח ומן הסתם את גודלו הצפוי של הצמח, לנוחותכם הגולשים צירפנו לרשימות המוצרים אפשרויות סינון לבחירת הצמחים על פי תנאי הגידול השונים להם הם זקוקים.
המכלים בהם מגיע הצמח אינם מומלצים להמשך הגידול אצל הלקוח ולכן במידה ובכוונתכם לגדל את הצמח במכל ולא בקרקע/באדמה אנו ממליצים להעתיקו למכל [עציץ/אדנית] גדול בנפחו לכל הפחות פי 3 מהנפח בו מגיע הצמח. טבלת המרה מקוטר מיכל בס"מ לנפח משוער ראו במילון המונחים בסופו.
לחיצה על שם כל צמח או מוצר ששמו רשום בהדגשה ובהטיה כזו תעביר אתכם לדף המוצר באתר :-)
כל תמונות המוצרים באתר הינן להמחשה בלבד, ואין התחייבות שיסופקו בגודל ו/או בצבעים זהים לאלו המצולמים בהן, אלא אם צוין אחרת. במידה והינכם צריכים צבע מסוים ציינו זאת בהערות לשליח.
צמחי מרפא - תנאי אור
מוצא רב צמחי התבלין והמרפא באזורים חמים, לכן רבים זקוקים לאור שמש, כדי להפיק את מלוא טעמם וריחם, כדאי לשחזר בעבורם את תנאי הטבע שלהם. אלו הזקוקים למקום שטוף שמש, הכוונה לשבע שעות שמש ביום לפחות. אלו הזקוקים לצל חלקי, הכוונה ללא יותר מארבע שעות שמש ביום. צמחי התבלין ייטיבו לגדול במקומות מוגנים מפני רוחות קרות, ליד קיר, גדר, חומה או מדרון טבעי.
צמחי מרפא - תכנון הגינה
את הגבוהים שבצמחים, כמו מרווה ושומר, נשתול בשוליים. נשתדל להפריד בין צמחים עפ"י צריכת המים שלהם. למשל, מרווה משולשת ואזוב מצוי חסכוניים מאוד במים, ואילו נענה, מליסה וריחן דורשים השקיה קבועה.
צמחי מרפא - הכשרת הקרקע
קובעים מראש את גודל השטח שאנו מייעדים לגינה, ותחילה דואגים להכשרתו. יש לבדוק את רמת ניקוז הקרקע. חופרים בור שעומקו 40-50 ס"מ, ממלאים אותו במים, אם במשך שעתיים יחלחלו כל מימיו, סימן שהניקוז תקין. אם נותרו מים בבור, זה סימן שהניקוז רע. מים עלולים להציף את בית השורשים של הצמח, למנוע ממנו מגע אויר ולגרום למותו. במקרה זה נחפור מטר בור, נמלא אותו באבנים עד לגובה 80 ס"מ, ואת ה- 20 ס"מ האחרונים נמלא באדמה.
עדור בקלשון, מעדר ובאת חפירה משפר את מרקם הקרקע וניקוזה, מאפשר חדירת אויר ומאיץ את ריקבון ההומוס, הנוצר מרקב צמחים ובעלי חיים. לפני יישור השטח במגרפה ולפני הזריעה והשתילה יש להניח לאדמה לימים אחדים.
שתילת צמחי מרפא
יש להניח את השתילים במקום מוצל ולתת להם מים. לתכנן את מועד השתילה לשעות בין הערביים, וערב קודם לכן להציף את השתילים מים. יש לחפור בור בעומק בית השתיל, להוציא את השתיל, עם גוש האדמה, בזהירות כדי לא לפגוע בשורשיו. נניח את השתיל בבור, יד ימין אוחזת בבסיס הגבעול, ויד שמאל מכסה את חלל הבור.
הצללת השתיל בימים הראשונים בעזרת ענפים או עציץ הפוך תסייע להתבססותו.
לרכישת צמחי מרפא ==>
לרכישת צמחי מאכל ותבלין ==>